944 Forum
944 Forums >> 944/2 >> 1986 944 No start
https://www.944online.com/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl?num=1564626249

Message started by 944Thomas on Aug 1st, 2019 at 2:24am

Title: 1986 944 No start
Post by 944Thomas on Aug 1st, 2019 at 2:24am
Hi everyone, I'm new to the forum and have completely hit a wall in my project. I picked up an 86 na auto due to the fact the body and interior were in amazing condition. It did have many mechanical issues and I thought it would be nice to get it back on the road again.

I had sorted out most of my issues mechanically (which I wont go into) and was moving on to smaller issues. I was able to drive the car a few times with little issue. Problems began after I installed an aftermarket stereo since the stock was not working. I tested the stereo and it worked perfectly. Went to start the car and would only crank not start or run. Attempted to put the old stereo back in thinking it was a weird coincident with no luck.

What I have tried already.
-The shifter was moved while I pulled the stereo out, not sure this matters or not.
-My alarm was bypassed by the PO. and doesn't exist.
-Narrowed it down to fuel pump not getting power and replaced dme relay with 2 different ones. It would run with a jumper installed but not a relay. I do hear the replay click when the key is turned.
-Took out dme and checked it for cracked solder joints or damage. It was very corroded but no clear signs of damage.
-Hooked up dme again and tried to run car at least with the jumper again to move it. Now wont run even with a jumper(the jumper does get the fuel pump running) but wont start and I have no tach bounce, when I previously did before dme removal.
-Swapped Dme with another used one thinking maybe it was damaged when i took it out, and I'm having the same issue with the other dme. cranks but no start no tach.
-My speed sensor reads 1054 which is in spec and my ref sensor reads 1038 which is in spec.

I'm completely stuck and every-time i try something it gets worse, please any advice would be helpful thanks!

944 Forum » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2019. All Rights Reserved.